1-_BOF9640.jpg 2-_BOF9658.jpg 7-_LEX7026.jpg 4-_MGL7434.jpg 6-_MGL1174.jpg 5-_MGL7312.jpg 8-DSCF2234.jpg 9-_MGL7836.jpg 3-_BOF9678.jpg
Wedstrijdschema's
Fluitschema'sArbitrage

De scheidsrechterscommissie deelt tijdens de reguliere veldcompetitie scheidsrechters in bij de wedstrijden van de 11-tallen. Daarnaast regelt de commissie de cursussen en examens en zorgt zij er voor dat de leden en scheidsrechters geïnformeerd worden over nieuwe regelgeving.

Spelbegeleider bij 3-, 6- en 8-tallen
Wedstrijden van 3-, 6- en 8-tallen worden door zogenaamde spelbegeleiders geleid. Een spelbegeleider is een ouder met hockeyervaring en hij/zij wordt vanuit het team zelf op de wedstrijd gezet. Spelbegeleiders fluiten voor overtredingen EN geven beide teams daarover uitleg. Elk team zorgt zelf voor 1 spelbegeleider, dus, of je nu uit of thuis speelt, je moet altijd een spelbegeleider leveren. Onder het kopje KNHB website vind je een instructieflyer voor Spelbegeleiders en het KNHB District Noord-Holland heeft zelf aandachtspunten voor spelbegeleiders geschreven.

Fluiten op zaterdag
Op zaterdag maakt de Scheidsrechterscommissie een planning voor het fluiten van de thuiswedstrijden van de junioren 11-tallen.
Het spelniveau (de klasse) en de leeftijd van de spelers (de categorie) enerzijds en het niveau van de beschikbare scheidsrechters anderzijds bepalen wie welke wedstrijd gaan fluiten. Daarbij kiezen we uit onze eigen Bonds-, CS+, Club- en andere goede scheidsen. 
Daarnaast zijn dus nodig:
- ouders die een scheidsrechterscursus hebben gevolgd en het examen hebben gehaald, en,
- vanaf B-jeugd, de jeugdspelers zelf die de scheidsrechterscursus hebben gedaan en het examen hebben behaald (het is KNHB beleid dat elke eerstejaars B-speler zijn/haar scheidsrechterskaart haalt en zo mogelijk breedte-wedstrijden D en C gaat fluiten.
Fluiten op zaterdag gebeurt door vrijwilligers en wordt dus niet betaald. Heb je problemen met een ingeplande fluitbeurt? Neem contact op met je teammanager. We zoeken dan samen naar een oplossing.
 
DWF - Digitaal Wedstrijd Formulier
Als scheidsrechter kun je, liefst meteen na de wedstrijd, het digitale wedstrijdformulier invullen op je smartphone; vanuit de AthenA-app kom je rechtstreeks in de gegevens van de wedstrijd die je net gefloten hebt. Eventueel kun je de inlogcode gebruiken die je via SMS hebt ontvangen of die je aan de teammanager kunt vragen. 
Het DWF kun je ook invullen via de site http://www.hcathena.nl/formulier.

Scheidsrechterscursus en -examen: via e-learning
Het fluiten van wedstrijden is echt leuk, het is noodzakelijk, je staat samen met twee teams op het veld en samen zorg je dat de wedstrijd gespeeld wordt. Je leert de reglementen gewoon thuis, achter je pc, via e-learning. Dus ook de examenstof.
Door het jaar heen worden de spelregelexamens afgenomen op Athena.
Als je je op wil geven voor de online cursus, stuur dan even een mail naar [email protected] (ouders) of seniorenarbitrage@hcathena.nl (senioren).
Het eerstvolgende examen is begin 2020.

Zie onderstaand filmpje over het Bondsscheidsrechtersexamen van onze Sjoerd Gerbrandy.


KNHB website
Op de KNHB website vind je bij het tabblad Scheidsrechters de reglementen veldhockey en zaalhockey, maar ook foto's hoe een overtreding aan te geven, elk jaar de briefing aan clubscheidsrechters (en bondsscheidsrechters) en tips voor (ervaren) clubscheidsrechters.
 
Agenda
3-2  Categorieleider bijeenkomst E-8 tallen
10-2  categorieleider bijeenkomst D
11-2  Trainer & coach avond voor de F en de 6
25-2  Scheidsrechtersexamen
27-2  Scheidsrechtersexamen
28-2  Save the date: AthenA Stampotten Dinner
29-2  Workshop
hele agenda
Athena tweets
Privacy

Alle Sponsoren