3-_BOF9678.jpg 9-_MGL7836.jpg 4-_MGL7434.jpg 1-_BOF9640.jpg 7-_LEX7026.jpg 5-_MGL7312.jpg 2-_BOF9658.jpg 6-_MGL1174.jpg 8-DSCF2234.jpg

Arbitrage

De scheidsrechterscommissie deelt tijdens de reguliere veldcompetitie scheidsrechters in bij de wedstrijden van de 11-tallen. Daarnaast regelt de commissie de scheidsrechtercursussen en -examens en zorgt zij er voor dat de leden en scheidsrechters geïnformeerd worden over nieuwe regelgeving.

mailadres voor scheidsrechterscommissie Senioren: [email protected]
mailadres voor scheidsrechterscommissie Junioren: [email protected]

Spelbegeleider bij 3-, 6- en 8-tallen
Wedstrijden van 3-, 6- en 8-tallen worden door zogenaamde spelbegeleiders geleid. Een spelbegeleider is een ouder met hockeyervaring en hij/zij wordt vanuit het team zelf op de wedstrijd gezet. Spelbegeleiders fluiten voor overtredingen EN geven beide teams daarover uitleg. Elk team zorgt zelf voor 1 spelbegeleider, dus, of je nu uit of thuis speelt, je moet altijd een spelbegeleider leveren. Onder het kopje KNHB website vind je een instructieflyer voor Spelbegeleiders en het KNHB District Noord-Holland heeft zelf aandachtspunten voor spelbegeleiders geschreven.

11-tallen, scheidsrechters met scheidsrechterkaart
Bij de thuiswedstrijden van AthenA 11-tallen zorgt de Scheidsrechtercommissie dat er bij elke thuiswedstrijd twee scheidsrechters worden ingedeeld. Dat lukt alleen als er bij elk team voldoende scheidsrechters zijn, dus:
- ouders die een scheidsrechtercursus hebben gevolgd en het examen hebben gehaald, en,
- vanaf B-jeugd, de jeugdspelers zelf de scheidsrechtercursus hebben gedaan en het examen hebben behaald (het is KNHB beleid dat elke eerstejaars B-speler zijn/haar scheidsrechterkaart haalt en lagere wedstrijden -van D en C- gaat fluiten).
 
DWF - Digitaal Wedstrijd Formulier
Sinds 3 november 2012 is AthenA over op het Digitale Wedstrijd Formulier; de blauwe papieren doordrukwedstrijdformulieren zijn verleden tijd (alleen bondswedstrijden worden nog niet digitaal afgehandeld). Als scheidsrechter moet je, na de wedstrijd, het digitale wedstrijdformulier invullen, op een smartphone van het AthenA team, waarop je naar de website http://www.hcathena.nl/formulier. gaat, want anders word je kaartnummer of lidnummer niet herkend.
Het digitale wedstrijd formulier kun je invullen op http://www.hcathena.nl/formulier.

Scheidsrechtercursus en -examen: via e-learning
Het fluiten van wedstrijden is echt leuk, het is noodzakelijk, je staat samen met twee teams op het veld en samen zorg je dat de wedstrijd gespeeld wordt. Je leert de reglementen gewoon thuis, achter je pc, via e-learning. Dus ook de examenstof. Niet meer met z'n allen op de fiets naar de kAs gedurende drie avonden, maar lekker thuis 'on-line', in je eigen tempo alles leren en je voorbereiden op het scheidsrechterexamen. Het examen is wel op AthenA, onder de bezielende leiding van Dick Hollander, KNHB-Arbitragecoordinator.

Zie onderstaand filmpje over het examen van onze Sjoerd.

De examens na je ‘on-line’cursus staan gepland voor de volgende data:
- dinsdag 28 november van 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur
- maandag 19 maart 2018 van 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur
De cursus begint ongeveer 30 dagen voor de examen datum.

Geef je op via: [email protected].

KNHB website
Op de KNHB website vind je bij het KNHB-tabblad Arbitrage de reglementen veldhockey en zaalhockey, maar ook foto's hoe een overtreding aan te geven, elk jaar de briefing aan clubscheidsrechters (en bondsscheidsrechters) en tips voor (ervaren) clubscheidsrechters.
Via elke onderstaand link ga je naar de pagina van de KNHB website, waar je de downloadbutton 'Bijlage' ziet.

Veldhockey
En ‘voor de fijnproevers’, de FIH Briefing for Umpires 2013 (in het Engels)

Zaalhockey

Toelichting op verschillende spelregels
(Klik op link en je krijgt uitleg over de desbetreffende spelregel.)

Zie ook video voorbeelden met toelichting in het Engels
 
Kantina

Daghap  €7,50

Zowel vlees/vis

als lekker vega 

beschikbaar
Reserveren
Wedstrijdschema's
Fluitschema's
Teams
Athena tweets
Agenda
21-1  Commissie-Avond
2-3  Hervatting competitie (Jongste) Jeugd
2-3  Klusdag
10-3  Hervatting competitie (jong) senioren &
10-3  openings TD
24-3  TD
7-4  TD
hele agenda

Alle Sponsoren