1-_BOF9640.jpg 5-_MGL7312.jpg 4-_MGL7434.jpg 7-_LEX7026.jpg 2-_BOF9658.jpg
Wedstrijdschema's
Fluitschema'sArbitrage

Spelregels Veldhockey

Bekijk de afspeellijst met video’s over spelregels en spelsituaties in het veldhockey 

Spelregels Zaalhockey

Bekijk de afspeellijst met video’s over spelregels en spelsituaties in het zaalhockey


Arbitragecommissie

De scheidsrechterscommissie deelt tijdens de reguliere veldcompetitie scheidsrechters in bij de wedstrijden van de 11-tallen. Daarnaast regelt de commissie de cursussen en examens en zorgt zij er voor dat de leden en scheidsrechters geïnformeerd worden over nieuwe regelgeving.

Spelbegeleider bij 3-, 6- en 8-tallen
Wedstrijden van 3-, 6- en 8-tallen worden door zogenaamde spelbegeleiders geleid. Een spelbegeleider is een ouder met hockeyervaring en hij/zij wordt vanuit het team zelf op de wedstrijd gezet. Spelbegeleiders fluiten voor overtredingen EN geven beide teams daarover uitleg. Elk team zorgt zelf voor 1 spelbegeleider, dus, of je nu uit of thuis speelt, je moet altijd een spelbegeleider leveren. Onder het kopje KNHB website vind je een instructieflyer voor Spelbegeleiders en het KNHB District Noord-Holland heeft zelf aandachtspunten voor spelbegeleiders geschreven.

Fluiten
Op zaterdag maakt de Scheidsrechterscommissie een planning voor het fluiten van de thuiswedstrijden van de junioren 11-tallen.
Het spelniveau (de klasse) en de leeftijd van de spelers (de categorie) enerzijds en het niveau van de beschikbare scheidsrechters anderzijds bepalen wie welke wedstrijd gaan fluiten. Daarbij kiezen we uit onze eigen Bonds-, CS+, Club- en andere goede scheidsen. 
Daarnaast zijn dus nodig:
- ouders die een scheidsrechterscursus hebben gevolgd en het examen hebben gehaald, en,
- vanaf B-jeugd, de jeugdspelers die de scheidsrechterscursus hebben gedaan en het examen hebben behaald. Vanuit de KNHB en de club is beleid dat elke eerstejaars B-speler zijn/haar scheidsrechterskaart moet halen.
Fluiten op zaterdag gebeurt door vrijwilligers en wordt dus niet betaald. Heb je problemen met een ingeplande fluitbeurt? Neem contact op met je teambegeleider. We zoeken dan samen naar een oplossing.
 
DWF - Digitaal Wedstrijd Formulier
Als scheidsrechter kun je, liefst meteen na de wedstrijd, het digitale wedstrijdformulier invullen op je smartphone; vanuit de AthenA-app kom je rechtstreeks in de gegevens van de wedstrijd die je net gefloten hebt. Eventueel kun je de inlogcode gebruiken die je via SMS hebt ontvangen of die je aan de teambegeleider kunt vragen. 
Het DWF kun je ook invullen via de site http://www.hcathena.nl/formulier.

Scheidsrechtersexamen
Door het jaar worden de spelregelexamens afgenomen op Athena. 
Junioren vanaf 1e-jaars B en Senioren zonder kaart worden persoonlijk uitgenodigd voor het verplichte examen. 
De eerstvolgende examens zijn begin 2021. 
Ouders en andere geinteresseerden: je kunt je opgeven voor de online spelregelcursus en het examen door een mail te sturen naar [email protected].

Zie onderstaand filmpje over het Bondsscheidsrechtersexamen van onze Sjoerd Gerbrandy.


KNHB website
Op de KNHB website vind je bij het tabblad Scheidsrechters de reglementen veldhockey en zaalhockey, maar ook foto's hoe een overtreding aan te geven, elk jaar de briefing aan clubscheidsrechters (en bondsscheidsrechters) en tips voor (ervaren) clubscheidsrechters.
 
Vertrouwenspersonen Athena
Agenda
8-2  Winter Hockey
8-2  KNHB District Noord-Holland
11-2  Clinic Atheense School O8/9
13-2  Hervatting Veld trainingen O12-18 eerste
13-2  Winter Hockey
15-2  Winter Hockey
15-2  Balkentoernooi O12/14/16/18
hele agenda
Athena tweets
Privacy

Alle Sponsoren