2-_BOF9658.jpg 5-_MGL7312.jpg 1-_BOF9640.jpg 7-_LEX7026.jpg 4-_MGL7434.jpg
Wedstrijdschema's
Fluitschema'sSportiviteit en Respect

AthenA vindt Sportiviteit en Respect zeer belangrijk en heeft beleid gemaakt om dit thema actief te kunnen uitdragen.
Tijdens de witte rook sessies en de avonden voor coaches en voor teambegeleiders zal hier ook aandacht aan besteed worden.
De leden van de Commissie Sportiviteit en Respect staan genoemd onder Competitie op de pagina Bestuur en Commissies.
 
Vertrouwenspersoon
AthenA kent ook een Vertrouwenspersoon, Heleen Kuijten, vice-voorzitter in het bestuur. In haar professionele leven is Heleen Kuijten HR Manager. Als je een vertrouwelijke klacht of probleem hebt over/met ongewenst gedrag, die je (bijvoorbeeld om een persoonlijke reden) niet op schrift wilt zetten en ook niet direct formeel als klacht door de Commissie wil laten behandelen, kun je contact opnemen met de Vertrouwenspersoon. Zij kan je verder helpen om een oplossing te vinden voor je klacht of probleem.
 
Heleen Kuijten kan Fieke Wellink, orthopedagoog, GZ-psycholoog en spelend in Veteranen B, inschakelen, bijvoorbeeld als je met één van de teamleden in een situatie terechtkomt waarbij de vaardigheden die eenieder van ons heeft, als ouder / coach / teambegeleider etc., even niet meer toereikend lijken te zijn. Veel situaties worden met een goed gesprek gewoon opgelost. Het gaat om die situaties waarbij dit niet tot het gewenste resultaat heeft geleid of dat er toch nog te veel blijft spelen en dat, of de coach of de trainer of de teambegeleider of de ouder of het kind, hier toch nog even over wil doorpraten.
 
De Vertrouwenspersoon zal je klacht/probleem strikt vertrouwelijk behandelen. De Vertrouwenspersoon kan in overleg met jou en met jouw toestemming vervolgens alsnog een formele klacht indienen bij de Commissie Sportiviteit en Respect.
 
NOC*NSF, meldpunt sexuele intimidatie
Als er sprake is van seksuele intimidatie, dan kun je ook terecht bij het NOC*NSF meldpunt met eerste vragen, twijfels of om je verhaal te vertellen.
NOC*NSF meldpunt: 0900 - 202 55 90 (€ 0,10 per minuut, 24/7, dus dag en nacht, ook in het weekend en op feestdagen).
 
KNHB, Verenigingsondersteuning, Sportiviteit & Respect
Op de website van de KNHB vind je ook een tabblad over Verenigingsondersteuning. In de menubalk daarvan zie je tal van onderwerpen, waaronder Sportiviteit & Respect. Link naar KNHB website, tabblad Verenigingsondersteuning.

Shake Hands protocol
Wat is een line up?

Bij aanvang van iedere wedstrijd vormen beide teams een line-up. De spelers doen dit door een rij te vormen naast de twee scheidsrechters, achter elkaar en langs alle tegenstanders te lopen en daarbij iedereen de hand te schudden. Je wenst elkaar een prettige wedstrijd!

 

Wat doe jij als coach / teambegeleider?

Stem van te voren af met de coach van de andere ploeg. Instrueer je spelers alvast tijdens het praatje voorafgaand aan de wedstrijd en enthousiasmeer hen voorafgaand en na de wedstrijd. De scheidsrechter geeft het signaal voor de toss en meldt aan de aanvoerders hoe lang het nog duurt voor de line up begint.
Zorg ervoor dat alle spelers na de wedstrijd naar de middenstip terug gaan om elkaar èn de scheidsrechters te bedanken of feliciteren. Doe dat óók (of júist) als je team heeft verloren! En neem de tegenstander en je team mee voor een drankje na de wedstrijd.

 

Wat doe jij als captain?

De scheidsrechter geeft het signaal voor de toss en direct daarna de line up. Houd dus goed de scheidsrechter in de gaten tijdens het inspelen en neem alle spelers mee naar de middenlijn voor de line up. Zorg ervoor dat alle spelers na de wedstrijd naar de middenstip terug gaan om elkaar en scheidsrechters te bedanken of feliciteren. En neem de tegenstander en je team mee voor een drankje na de wedstrijd.

 

Wat doe jij als scheidsrechter?

Jij hebt als scheidsrechter een belangrijke rol in dit initiatief. Lees daarom goed onderstaande informatie door.

Voorbereiding: wees ruim op tijd aanwezig zodat je afspraken kan maken met zowel je collega als beide aanvoerders (en coaches / teambegeleiders).

Line-up: regel dat er niet te lang wordt ingespeeld maar haal beide teams paar minuten voor aanvang naar de middenstip voor toss en line up en direct daarna starten met de wedstrijd.

Als de scheidsrechters het sein geven voor de line up vormen de spelers een rij (verticaal op de middenlijn) en lopen langs de rij van de tegenstanders om hen de hand te schudden. Ook de scheidsrechters doen mee met het handen schudden!
Tip: beide scheidsrechters staan tussen de rijen van de beide teams in. Eerst lopen de gasten langs de scheidsrechters en dan langs de thuisspelende ploeg. Als alle gasten zijn gepasseerd loopt de thuisspelende ploeg langs de scheidsrechters.

 

Nadat je het eindsignaal van de wedstrijd hebt aangegeven: beide scheidsrechters wijzen en lopen naar de middenstip. Daar kunnen alle spelers en coaches elkaar bedanken of feliciteren en (vooral niet vergeten) de scheidsrechters bedanken.

Gemeente Amsterdam, Sport
Voor informatie over sport en de gemeente Amsterdam, over onderwerpen als sportiviteit, verenigingsondersteuning, activiteiten, accommodatiehuur, gezond gewicht, kun je terecht op de website van de Gemeente Amsterdam.

Stadsdeel Oost, Sport
Voor informatie over de sport in Stadsdeel Oost, over de evenemente, activiteiten, sportaccommodaties en verenigingen kun je terecht op de website van Stadsdeel Oost. Link naar Stadsdeel Oost-Sport. 
Agenda
2-12  Teambegeleiders info avond E8 & D & ABC
15-12  LISA X bijeenkomst voor technische commi
hele agenda
Athena tweets
Privacy

Alle Sponsoren