5-_MGL7312.jpg 2-_BOF9658.jpg 1-_BOF9640.jpg 7-_LEX7026.jpg 4-_MGL7434.jpg
Wedstrijdschema's
Fluitschema'sTeambegeleiding: coach+teambegeleider

Instructiemap voor coaches en teambegeleiders
Voor de teambegeleiding: coaches en teambegeleiders, is een nieuwe informatiemap gemaakt.map Coach- en Teambegeleiding AthenA
 
De VIJF vuistregels voor effectief coachen
(Uit KNHB Coachbijdehandje voor het zaalhockey)
AthenA wil deze 5 vuistregels graag laten naleven, want ze zullen teams en spelers en coaches en trainers helpen om leuker, aantrekkelijker te spelen en te coachen en te trainen en om te groeien in het hockey.
Onder de VIJF vuistregels vor effectief coachen staan de 'VIJF belangrijke uitgangspunten' en 'een goede coach kenmerkt zich door', en die zijn ook naadloos toepasbaar door teambegeleiders, in hun wijze van begeleiden, benaderen, communiceren en gewoon kletsen, met het team en de spelers en de ouders en de tegenstanders.
Ook voor de scheidsrechter is zo'n typering als 'een goede coach (scheidsrechter) kenmerkt zich door' belangrijk, waaraan je neutraliteit en duidelijkheid en consequent zijn zou kunnen toevoegen.
En ditzelfde geldt voor ouders, zowel de 'VIJF belangrijke uitgangspunten' als 'een goede coach (ouder) kenmerkt zich door', waaraan je teamgeest zou kunnen toevoegen.
 
Presentatie voor teambegeleiders
Aan het begin van het seizoen en in het begin van de hervatting na de midwintercompetitie/ zaalcompetitie worden bijeenkomsten voor teambegeleiders gehouden. Uiteraard zijn coaches hier ook welkom.
Wij praten daar over de rol en taken van de teambegeleiders en wisselen ervaringen uit.
De presentatie die je hier kunt downloaden, gebruiken wij als agenda/richtsnoer voor deze bijeenkomsten.
 
Instructie SPELLEIDING, voor coaches en teambegeleiders van 3-, 6- en 8-tallen
Veel wedstrijden worden op een plezierige en kundige wijze geleid, maar toch willen wij aandacht vragen voor:
- bij 3-, 6- en 8-tallen wordt de wedstrijd geleid door spelleiders, dus nog geen scheidsrechters
- dat betekent, dat er niet alleen gefloten wordt voor overtredingen, maar dat er vooral aandacht is voor uitleg en ondersteuning van de beide teams, ook bij de 8-tallen
- Spelleiding heeft een geleidelijke opbouw: bij de 3F wordt voor alleen voor simpele basisovertredingen gefloten. Naarmate de teams naar 6- en 8-tal "groeien" wordt er voor steeds meer verschillende overtredingen gefloten. Dit om de overgang naar de 11D niet al te abrupt te maken.
- GROTE uitslagen - denk aan meer dan 7, 8 doelpunten verschil, vinden wij niet acceptabel. DE KNHB District Noord-Holland heeft flyers gemaakt voor de spelleider en voor de coach/teambegeleider.
- in de flyer wordt ook aandacht besteed aan contraproductieve maatregelen, die de KNHB afwijst, maar in de wedstrijden toch vaak worden toegepast. Lees svp de onderstaande instructies.
 
Vertrouwenspersonen Athena
Agenda
10-6  Laatste speeldag jeugd
10-6  Overleg Jongste Jeugd Dag
11-6  AthenA Dag Seizoen 22/23
13-6  ROC Sport & Bewegen
13-6  Bestuursvergadering
13-6  Nieuwe benjamins 2023-2024 informatieavo
14-6  ROC Sport & Bewegen
hele agenda
Athena tweets
Privacy

Alle Sponsoren