stadion.jpg Untitled.jpg sproei.jpg handtekeningen.jpg hp2014-4.jpg

Teambegeleiding: coach+teambegeleider

Jeugdkalender
De Jeugdkalender kun je inzien door naar het nieuwsbericht te gaan. Via deze link ga je naar dat nieuwsbericht en de Jeugdkalender is daar als bijlage bijgevoegd.
 
My Digital Hockey Coach
De link naar MyDigitalHockeyCoach staat op onze website bij: Jeugd/Algemeen
 
Instructiemap voor coaches en teambegeleiders
Voor de teambegeleiding: coaches en teambegeleiders, is een nieuwe informatiemap gemaakt.map Coach- en Teambegeleiding AthenA
 
De VIJF vuistregels voor effectief coachen
(Uit KNHB Coachbijdehandje voor het zaalhockey)
AthenA wil deze 5 vuistregels graag laten naleven, want ze zullen teams en spelers en coaches en trainers helpen om leuker, aantrekkelijker te spelen en te coachen en te trainen en om te groeien in het hockey.
Onder de VIJF vuistregels vor effectief coachen staan de 'VIJF belangrijke uitgangspunten' en 'een goede coach kenmerkt zich door', en die zijn ook naadloos toepasbaar door teambegeleiders, in hun wijze van begeleiden, benaderen, communiceren en gewoon kletsen, met het team en de spelers en de ouders en de tegenstanders.
Ook voor de scheidsrechter is zo'n typering als 'een goede coach (scheidsrechter) kenmerkt zich door' belangrijk, waaraan je neutraliteit en duidelijkheid en consequent zijn zou kunnen toevoegen.
En ditzelfde geldt voor ouders, zowel de 'VIJF belangrijke uitgangspunten' als 'een goede coach (ouder) kenmerkt zich door', waaraan je teamgeest zou kunnen toevoegen.
 
Presentatie voor teambegeleiders
Aan het begin van het seizoen en in het begin van de hervatting na de midwintercompetitie/ zaalcompetitie worden bijeenkomsten voor teambegeleiders gehouden. Uiteraard zijn coaches hier ook welkom.
Wij praten daar over de rol en taken van de teambegeleiders en wisselen ervaringen uit.
De presentatie die je hier kunt downloaden, gebruiken wij als agenda/richtsnoer voor deze bijeenkomsten.
 
Instructie SPELLEIDING, voor coaches en teambegeleiders van 3-, 6- en 8-tallen
Veel wedstrijden worden op een plezierige en kundige wijze geleid, maar toch willen wij aandacht vragen voor:
- bij 3-, 6- en 8-tallen wordt de wedstrijd geleid door spelleiders, dus nog geen scheidsrechters
- dat betekent, dat er niet alleen gefloten wordt voor overtredingen, maar dat er vooral aandacht is voor uitleg en ondersteuning van de beide teams, ook bij de 8-tallen
- Spelleiding heeft een geleidelijke opbouw: bij de 3F wordt voor alleen voor simpele basisovertredingen gefloten. Naarmate de teams naar 6- en 8-tal "groeien" wordt er voor steeds meer verschillende overtredingen gefloten. Dit om de overgang naar de 11D niet al te abrupt te maken.
- GROTE uitslagen - denk aan meer dan 7, 8 doelpunten verschil, vinden wij niet acceptabel. DE KNHB District Noord-Holland heeft flyers gemaakt voor de spelleider en voor de coach/teambegeleider.
- in de flyer wordt ook aandacht besteed aan contraproductieve maatregelen, die de KNHB afwijst, maar in de wedstrijden toch vaak worden toegepast. Lees svp de onderstaande instructies.
 
 
Het AthenA Jeugdplan 2012-2015 staat op de website. Ga naar: Jeugd/Algemeen
Ook in het plan 2012-2015 blijft de opleiding van onze jeugdspelers centraal staan. Het is immers belangrijk dat alle spelers de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen en dat er een goede spreiding van de jeugdteams over de verschillende klassen is zodat iedere speler zoveel mogelijk op zijn of haar eigen niveau kan spelen.
Een van de punten uit het Jeugdplan 2012-2015 is een nieuw beleid achter de teamsamenstelling dat voor seizoen 2012/2013 al wordt toegepast.
Op de pagina Jeugd/Algemeen kun je het AthenA Jeugdplan 2012-2015 en het AthenA beleid teamsamenstelling 2013 downloaden.
 
Met ingang van 2013 één nieuwe spelregel bij veldhockey:
- 'teambegeleider geel, dan ook één veldspeler naar de kant'.
Met ingang van 2012 zijn de volgende spelregels gewijzigd:
- 'eigen doelpunt is mogelijk',
- 'direct scoopen bij vrije slag mag',
- 'vrije slag snel nemen OK, maar op plaats van overtreding'.
Op de AthenA Arbitrage pagina kun je terecht voor de KNHB briefing aan clubscheidsrechters.

Daar kun je ook de reglementen veldhockey, zaalhockey, instructies voor spelbegeleiding downloaden. Zie onder het kopje KNHB website.

 
VERZEKERINGSKWESTIES, collectieve verzekering KNHB

Klik hier om naar de KNHB website, pagina Verzekeringen, te gaan.

Op deze KNHB pagina kun je het schadeformulier downloaden, dat je kunt invullen om eventuele medische en/of tandheelkundige kosten - die niet worden vergoed door de eigen ziektekostenverzekering - via de collectieve ongevallenverzekering van de KNHB te verhalen.

 
Kantina

Daghap  €7,50

Zowel vlees/vis

als lekker vega 

beschikbaar
Reserveren
Wedstrijdschema's
Fluitschema's
Teams
Athena tweets
Agenda
25-11  Klusdag 25 november
25-11  Sinterklaas op AthenA
25-11  Feestelijke opening veld 3
26-11  AthenA pre-Winter Party
27-11  ALV
28-11  Scheidsrechters examen
28-11  Zaalbriefing clubscheidsrechters
hele agenda

Alle Sponsoren