3-_BOF9678.jpg 6-_MGL1174.jpg 9-_MGL7836.jpg 7-_LEX7026.jpg 4-_MGL7434.jpg 5-_MGL7312.jpg 8-DSCF2234.jpg 1-_BOF9640.jpg 2-_BOF9658.jpgTeam samenstellingsproces D-categorie

Wat is er anders t.o.v.de afgelopen jaren bij de D-categorie:
Geen selectietrainingen meer aan het einde van het huidige seizoen. Waarom niet? Omdat is gebleken dat dit vaak onnodig extra stress voor de kinderen met zich meebrengt. Dit is ook in lijn met het KNHB advies om in deze leeftijdscategorie zeer terughoudend om te gaan met het houden van selectietrainingen
.
Net als afgelopen jaren zullen we gebruik maken van input van de coaches, trainers en categorieleiders, daarnaast gaan we gebruik maken van technische adviseurs die vanaf nu de teams zullen volgen door het kijken naar wedstrijden. Deze technisch adviseurs hebben wij geselecteerd op basis van hun hockey kennis Zij zullen geen wedstrijden bekijken in de categorie waar zijn of haar dochter of zoon speelt.

De uitgangspunten die ons houvast geven bij de teamindelingen:
  • KIND staat centraal.
  • We streven naar optimale ontwikkeling van alle spelers in een veilige omgeving.
  • Goede spreiding van de teams in de verschillende klassen zodat alle spelers op hun eigen niveau worden uitgedaagd.
  • We streven naar gelijkwaardige condities voor alle kinderen, zoals wij dat ook toepassen bij de 8-tallen.
    Dit houdt in dat alle kinderen evenveel bekeken en beoordeeld worden volgens dezelfde selectiecriteria door onafhankelijke personen gedurende een langere periode.
  • Daar de kinderen in deze leeftijdscategorie nog zo veel groei stadia doorlopen kijken wij niet verder dan 1 jaar vooruit.
Uitvoering
De waarnemingen van de trainers en coaches en Technisch Hart dienen als basis voor het teamindelingsproces. Deze worden aangevuld met de waarnemingen van onafhankelijke technisch adviseurs. Op het moment dat de waarnemingen van trainers, coaches en technisch adviseurs onderling afwijken zal het Technisch Hart de kinderen nogmaals bekijken.

Naast bovengenoemde zullen wij op woensdagen de kinderen van de 8-tallen en de 1e jaars D samen laten spelen in wedstrijdvorm om een beter beeld te krijgen.

Tijdens het indelingsproces staan de volgende vragen centraal:
  • Hoe verhoudt een speler zich binnen een team ten opzichte van zijn medespelers, bijvoorbeeld speelt hij/zij op, onder of boven zijn niveau.
  • Wat is zijn/haar toegevoegde waarde in de wedstrijd ten opzichte van zijn teamgenoten maar ook ten opzichte van de tegenstander. Welke keuzes maakt deze speler onder druk in de wedstrijd.
Technisch Hart en categorieleiders maken de indeling voor de D-teams, de eindverantwoordelijkheid ligt bij de TC jeugd.
Het Technisch Hart zal advies doen op hockey inhoudelijke aspecten over het niveau van het kind
De Categorieleider zal advies doen op sociaal niveau, zoals o.a. zorg voor veilige omgeving voor het kind en vriendenwensen.

Tot slot

We hechten als club bijzonder veel waarde aan gelijke kansen voor ieder kind en dat ieder kind zich op zijn eigen tempo verder kan ontwikkelen. We denken dat bovenstaand proces hieraan in belangrijke mate bijdraagt. We beseffen dat het teamindelingsproces voor de kinderen en ouders best spannend is maar laten we er met z’n alle voor zorgen dat we het niet spannender maken dan strikt genomen noodzakelijk is!


Wedstrijdschema's
Fluitschema's
Teams
Athena tweets
Agenda
19-8  Hockeykamp Athena
19-8  Start trainingen 2e teams C en 1e en 2e
26-8  Start trainingen Jeugd alle overige team
26-8  Witte Rook Jongens A
27-8  Startbijeenkomst JJ trainers
28-8  ABNAMRO CUP
29-8  ABNAMRO CUP
hele agenda

Alle Sponsoren