8-DSCF2234.jpg 6-_MGL1174.jpg 4-_MGL7434.jpg 7-_LEX7026.jpg 5-_MGL7312.jpg 3-_BOF9678.jpg 1-_BOF9640.jpg 2-_BOF9658.jpg 9-_MGL7836.jpg
Wedstrijdschema's
Fluitschema'sVoorwoord Katja Hoorn - Nieuwsbrief maart 2020

Nieuwsafbeelding

Beste leden,

 

We maken ons op voor het tweede deel van het veldseizoen. De eerste wedstrijden zijn dit weekend alweer gespeeld. Weliswaar met een veld minder, zodat het puzzelen wordt voor de wedstrijdsecretarissen hoe we de pieken op zaterdag en zondag gaan opvangen. Doelstelling om veld 1, wat nu een grote zandvlakte is, direct na de winterstop te hebben voorzien van een nieuwe mat, is helaas niet gehaald; pas eind januari kon er worden aangevangen met de werkzaamheden waardoor het spiksplinternieuwe veld pas in maart wordt opgeleverd. Maar dan hebben we ook wat: lees verderop in deze nieuwsbrief waarom dit het meest moderne en duurzame veld van Europa is. Natuurlijk zullen we het feestelijk openen wanneer het gereed is.

 

Na een wat hobbelige start van het zaalhockeyseizoen door het verzakken van de Gustav Mahlerhal door de werkzaamheden aan de A10 waardoor veel van onze zaalcapaciteit niet bespeelbaar was, is er met man en macht gewerkt door mensen binnen en buiten AthenA om alternatieven te vinden. Knap staaltje werk met het nodige resultaat! Het leverde misschien af en toe wat onhandige tijdstippen of plekken op waar gespeeld kon worden, maar al met al zijn alle teams toch nog behoorlijk aan het spelen gekomen. Op dit moment wordt in beeld gebracht wat het eindresultaat voor alle teams is geweest. Hierover zullen we verslag doen in de volgende ALV.

 

De afhankelijkheid van gymzalen voor onze zaalhockey en problemen die we daar dit jaar mee ondervonden, onderstreepten nog eens hoe fijn het zou zijn als AthenA zou beschikken over een blaashal. Hierin hebben we niet stil gezeten de afgelopen maanden. Er is een heel aantal cruciale randvoorwaarden waar aan voldaan is. Er is een enthousiaste blaashalcommissie die volop in bedrijf is en voorbereidingen treft om de leden een concreet voorstel, plan en aanpak te kunnen voorleggen op een Bijzondere ALV die we voornemens zijn specifiek hiervoor te beleggen ergens in het voorjaar. Belangrijke hobbel die tenminste nog moet worden genomen is de vergunning. Afgelopen weken hebben we de stadsdeelvoorzitter op bezoek gehad en hem ter plaatse laten zien waarom het voor de sport in Amsterdam zo goed is als AthenA over een blaashal zou beschikken. Vanuit de Gemeente zijn er zorgen op het gebied van duurzaamheid met betrekking tot onze ambitie en daarom wordt dit bezoek vervolgd door een bezoek met alle betrokken ambtenaren en bestuurders op dit dossier. Een spannend moment waarover later meer.

 

Tijdens de vorige ALV werd het besluit genomen om de nieuwbouw te realiseren tussen veld 1 en 3 en de aanpassingen te doen in de KantinA. Ook hiervoor is inmiddels al veel werk verzet. Luc Spin is bereid gevonden om als projectleider de nieuwbouw te realiseren. De voorbereiding loopt op schema en als dat zo blijft hebben we bij aanvang van het volgend hockeyjaar een goede behuizing voor onze materialen en keepersspullen en kan je op de tribunetrap of op het dak in het zonnetje genieten van veel sportief plezier op het ultramoderne veld 1 of je omdraaien en de wedstrijd op veld 3 toejuichen. In deze nieuwsbrief lees je hoe je kennis kan nemen van de plannen voor de aanpassing van de KantinA.

 

En er gebeurt nog veel meer.

Zoals komende week waarin het traditionele stamppotdiner een make-over krijgt in de vorm van het StamPotjeHockeyToernooi waar inmiddels ruim 25 teams zich voor hebben ingeschreven. Of het strategietraject waarin we onze koers, keuzes en prioriteiten voor de komende jaren gaan formuleren samen met de leden en waarin we gebruik maken van de enquetes die massaal door jullie zijn ingevuld. Hierover ook meer in deze nieuwsbrief.

Kortom, er staat ons niet alleen sportief, maar ook daaromheen een bruisend hockeyseizoen te wachten! Heel veel plezier en tot op het veld of langs de lijn!

 

Katja Hoorn


Agenda
29-9  Scheidsrechtersexamen Junioren
5-10  bestuursvergadering
10-10  Scheidsrechtersexamen Senioren
10-10  Scheidsrechtersexamen Senioren
12-10  Sportways hockeykamp op AthenA!
15-10  Nederland Hockey Masters op AthenA
18-10  Scheidsrechtersexamen Senioren
hele agenda
Athena tweets
Privacy

Alle Sponsoren