3-_BOF9678.jpg 9-_MGL7836.jpg 8-DSCF2234.jpg 6-_MGL1174.jpg 4-_MGL7434.jpg 7-_LEX7026.jpg 1-_BOF9640.jpg 2-_BOF9658.jpg 5-_MGL7312.jpg
Wedstrijdschema's
Fluitschema'sUpdate Coronavirus dd 24-3-2020

Nieuwsafbeelding

Update 24 maart:

De Nederlandse regering heeft op 23 maart de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus aangescherpt. Voor de sport betekent dit dat er tot 1 juni geen congressen, (bij)scholingen, festivals, evenementen en toernooien mogen worden georganiseerd. Het verbod om sport- en fitnessclubs (sportaccommodaties en sportinrichtingen), waaronder zwembaden, sporthallen en sportvelden, open te stellen, staat nog tot en met 6 april.

NOC*NSF is met het ministerie van VWS in overleg wat een en ander praktisch betekent, bijvoorbeeld voor sporten in de buitenruimte en voor de competities. De KNHB (en zo ook AthenA) blijft de richtlijnen van het RIVM volgen, net als de adviezen van het ministerie van VWS/NOC*NSF. Zodra er meer informatie is, zal de KNHB dit vanzelfsprekend delen op haar website en zullen wij dat delen via onze website.

 

Update 17-3: geen inhaalwedstrijden met Pasen

De afgelopen dagen ontving de competitieleiding van de KNHB de nodige vragen over het inhalen van de afgelaste wedstrijden. Op dit moment is het helaas nog niet mogelijk om aan te geven hoe en wanneer deze wedstrijden ingehaald worden. Het inhalen van de wedstrijden is bijvoorbeeld afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. De situatie wijzigt op dit moment per dag. Daarom zijn nog diverse scenario’s mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan hervatting van de competitie na 6 april a.s. maar ook aan langer uitstel van een herstart.

Mocht het mogelijk zijn om weer te gaan spelen na 6 april, dan verwacht de KNHB dat er gedurende het paasweekend (11-13 april) nog geen competitie wordt gespeeld. Op die manier kunnen teams zich gezamenlijk voorbereiden. Het is mogelijk dat de competitieperiode wordt verlengd en er langer wordt doorgespeeld dan normaal. De competitieleiders werken op dit moment diverse scenario’s uit en houden de actuele ontwikkelingen scherp in de gaten.

Alle beschikbare informatie over de invloed van het coronavirus op de hockeysport lees je hier: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitie. Daar vind je ook antwoorden op veelgestelde vragen over dit onderwerp.

Zodra er meer duidelijk is volgt verdere informatie.

 

Update 15 maart: 

 

De Nederlandse overheid heeft zondagmiddag 15 maart besloten dat alle sportverenigingen/complexen in Nederland hun deuren moeten sluiten, in elk geval tot en met 6 april. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor alle hockeyverenigingen.

 

Ondanks dat we begrijpen hoe vervelend deze maatregelen zijn roepen wij al onze leden en betrokkenen op deze adviezen serieus te nemen. Laten we met zijn allen  een steentje bijdragen aan de indamming van het virus.

 

In de praktijk betekent dit voor AthenA t/m 6 april:

  • geen wedstrijden

  • geen trainingen

  • geen andere (hockey) activiteiten op de velden

  • geen evenementen

  • clubhuis dicht

  • eigen initiatieven op het complex van HC AthenA zijn niet toegestaan

  • ons sportpark is door de gemeente gesloten

 Wij willen jullie vragen het besluit te respecteren.

 

Wij weten als geen ander hoe belangrijk sport is voor ons allemaal. Vandaar ook dat we onze trainers vragen oefen- en conditie programmaatjes op te stellen die individueel gedaan kunnen worden. Het is belangrijk dat iedereen zijn/haar conditie zo goed mogelijk op pijl houdt.

 

Het bestuur van HC AthenA

 

HC AthenA volgt de adviezen van de KNHB. Meer informatie:

https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitie.


Agenda
29-9  Scheidsrechtersexamen Junioren
5-10  bestuursvergadering
10-10  Scheidsrechtersexamen Senioren
10-10  Scheidsrechtersexamen Senioren
12-10  Sportways hockeykamp op AthenA!
15-10  Nederland Hockey Masters op AthenA
18-10  Scheidsrechtersexamen Senioren
hele agenda
Athena tweets
Privacy

Alle Sponsoren