8-DSCF2234.jpg 4-_MGL7434.jpg 5-_MGL7312.jpg 7-_LEX7026.jpg 9-_MGL7836.jpg 1-_BOF9640.jpg 6-_MGL1174.jpg 2-_BOF9658.jpg 3-_BOF9678.jpg
Wedstrijdschema's
Fluitschema'sVan de voorzitter:

Nieuwsafbeelding

Beste leden,

Het lijkt er dan toch voorzichtig op dat we dit hockeyseizoen nog spelend zullen kunnen besluiten. Hoe fijn is dat!? Vorige week werd duidelijk dat de kinderen weer mogen gaan hockeyen vanaf 28 april. Kleintjes mogen lekker weer op kluitjes spelen, vanaf 13 jaar met anderhalve meter afstand. Maar helaas, de senioren en veteranen moeten nog even geduld hebben...

Waar het sportpark hermetische afgesloten was de afgelopen weken en zelfs de voortgang van de vervanging van ons veld 1 opgeschort leek, komt daar nu verandering in. We gaan van het slot af.

Op basis van het protocol van de KNHB en vanuit de kaders die we inmiddels van de Gemeente Amsterdam hebben ontvangen, wordt achter de schermen hard gewerkt aan een nieuw trainingsschema en aan de organisatie van dit geheel. Immers, ouders zijn verboden op het sportpark, clubhuis blijft dicht, EHBO en toiletten moeten wel geregeld zijn, net als een heel frequente schoonmaak.

 

Het heeft heel wat voeten in aarde om dit zo snel als mogelijk goed en veilig waar te maken, dat zal duidelijk zijn. We streven ernaar op 11 mei te starten of zoveel eerder als mogelijk is. We begrijpen dat iedereen staat te trappelen en niet kan wachten en we werken dan ook zo snel als mogelijk, maar veiligheid moet gegarandeerd zijn voordat we echt kunnen beginnen. Graag ook jullie begrip voor andere veiligheidsvoorschriften. Geen ouders op het sportpark is een harde eis vanuit de Gemeente waarop zij ook zullen monitoren en handhaven. Dat betekent dat wanneer er toch ouders langs de lijn staan of mensen buiten de trainingsmomenten naar de velden komen, het consequenties kan hebben voor de mogelijkheden die we nu hebben en zelfs het hockey opnieuw opgeschort kan worden. Heel graag jullie medewerking daarin om zo snel mogelijk weer met zo veel mogelijk mensen te kunnen spelen; want wat hebben we het gemist!

Zie ook verderop in de nieuwsbrief voor FAQ’s over sporten in Corona-tijd.

 

We geven ook gehoor aan de oproep van Rutte om ook sport en spel mogelijk te maken voor kinderen die geen onderdeel zijn van de vereniging, dat past zeker bij de identiteit van AthenA. Met de oplevering van veld 1 hebben we straks weer genoeg veldruimte om tijdelijk ook mogelijkheden aan te bieden voor kinderen uit Amsterdam die nu geen club hebben waar zij weer kunnen sporten. We maken hiervoor een programma in samenwerking met de Gemeente Amsterdam dat past naast het twee-wekelijks trainen en spelen van onze eigen leden.

 

Met de andere hockeyclubs uit Amsterdam bereiden we tevens ‘zomerhockey’ voor. Vanuit de aanname dat vermoedelijk velen van ons niet op vakantie zullen zijn komende zomer en leek het Xenios, IJburg, Fit, Westerpark en onszelf leuk dan Amsterdams hockey aan te bieden. Vanzelfsprekend is het helemaal afhankelijk van dan geldende regels met betrekking tot de Corona-crisis wat hierin tegen die tijd wel of niet mogelijk is. Daarnaast zijn er natuurlijk de Sportways-kampen, hierover in deze nieuwsbrief meer.

 

Ondertussen staan de plannen die we met elkaar hadden voor een aantal ontwikkelingen binnen AthenA deels ‘on hold’. Zo hebben we ervoor gekozen het strategie-traject door te schuiven naar komend seizoen en ondervinden de voorbereidingen voor de blaashal en de uitbreiding van de nieuwbouw, ondanks enorm veel verzet werk door beide commissies, de afgelopen weken, ook enige vertraging. We hopen hierin ook snel weer de draad op te kunnen pakken en zullen op de ALV van juni berichten over aangepaste tijdpaden en welke zaken we gelukkig wel in quarantaine-tijd hebben kunnen voortzetten.

 

Wij zijn blij en dankbaar dat we als club deze tijd met elkaar zo goed doorkomen. Commissies hebben waar mogelijk onverminderd hard doorgewerkt, zoomend of anders, om de voorbereidingen voor de komende maanden te treffen. Informatie over de teamindeling is verder te lezen in de nieuwsbrief. We krijgen bijzonder veel hulp aangeboden van ouders en leden om ingezet te worden nu de jeugd weer mag spelen, veel dank daarvoor, waar mogelijk gaan we daar ruimhartig gebruik van maken. Onze sponsoren, belangrijk voor AthenA, zeker ook om deze tijd, hebben we gevraagd zich nog eens te presenteren in deze nieuwsbrief. Dank voor jullie support!

 

Wij wensen alle kids heerlijke hockeyweken en genieten zelf op afstand daarvan mee...

 

Tot snel en dan hopelijk wel weer langs de lijn,

 

Namens het bestuur,

 

Katja Hoorn


Agenda
23-9  arbitrage
24-9  Spelregelavond
29-9  Scheidsrechtersexamen Junioren
5-10  bestuursvergadering
10-10  Scheidsrechtersexamen Senioren
10-10  Scheidsrechtersexamen Senioren
12-10  Sportways hockeykamp op AthenA!
hele agenda
Athena tweets
Privacy

Alle Sponsoren