9-_MGL7836.jpg 3-_BOF9678.jpg 4-_MGL7434.jpg 7-_LEX7026.jpg 8-DSCF2234.jpg 2-_BOF9658.jpg 1-_BOF9640.jpg 5-_MGL7312.jpg 6-_MGL1174.jpg
Wedstrijdschema's
Fluitschema'sOplevering veld 1 vertraagd door het droge weer

Nieuwsafbeelding

Zoals jullie wellicht gehoord hebben is veld 1 nog niet vrijgegeven en dat is heel jammer. Het veld ligt er zo mooi bij! De trainingen gepland op veld 1 worden verplaatst naar de zondag. Vragen hierover kunnen naar [email protected].

De vertraging heeft te maken met de beregeningsinstallatie of eigenlijk het gebrek aan regen op dit moment... Hoe werkt dat?

Het meest duurzame veld ter wereld wordt op een ‘natuurlijke’ manier voorzien van water. Het regenwater wordt opgevangen in kratten onder het veld en overtollig water stroomt naar het reservoir naast het veld. Het water wordt daar gefilterd en om vervolgens weer opnieuw via de sproei installatie versproeid te worden. Door een andere grasvezel die water langer vasthoudt hoeft dat zelden te gebeuren. Water dat verdampt wordt aangevuld met regenwater en zo houdt het systeem zich in stand.
 
Echter de eerste keer zal het systeem zich moeten vullen met regenwater en door het droge weer gaat dat nu niet.

Gaan we nu wachten tot het gaat regenen?

Het liefste wel maar we moeten iets als het nog een halve maand droog blijft. In dat geval zal men handmatig met mobiele watertanks het reservoir en het veld vullen. Vervolgens kan het veld gekeurd worden door de KNHB en dan is het veld bespeelbaar. Tot 1 juni verwachten we niet dat het veld bespeeld kan worden.

We hopen op ieders geduld!

 


Agenda
29-9  Scheidsrechtersexamen Junioren
5-10  bestuursvergadering
10-10  Scheidsrechtersexamen Senioren
10-10  Scheidsrechtersexamen Senioren
12-10  Sportways hockeykamp op AthenA!
15-10  Nederland Hockey Masters op AthenA
18-10  Scheidsrechtersexamen Senioren
hele agenda
Athena tweets
Privacy

Alle Sponsoren