9-_MGL7836.jpg 1-_BOF9640.jpg 6-_MGL1174.jpg 5-_MGL7312.jpg 7-_LEX7026.jpg 2-_BOF9658.jpg 8-DSCF2234.jpg 4-_MGL7434.jpg 3-_BOF9678.jpg
Wedstrijdschema's
Fluitschema'sDe 6e Atheense school is een feit!

Nieuwsafbeelding

Tijdens de winterstop hebben 25 enthousiaste beginnende jeugdtrainers meegedaan aan de ‘Atheense school’. De Atheense school is de interne trainersopleiding van AthenA.

Deze jeugdtrainers geven dit jaar training aan de Benjamins en de Vrijdaginstuif (F en E), onder begeleiding van hoofdtrainers. De centrale vraag bij de cursus is ‘Hoe geef je op een goede manier training?’.

Door te laten zien en voelen wat we willen aanleren. Impliciet leren is hierin dominant. Veel spelen, oefenen, ervaren, reflecteren, evalueren. Terwijl ze dat doen leren ze betere trainers te worden … en hockeytrainers! De cursisten hebben geleerd om met de ‘Atheense principes’ te werken. Denk aan methodische- , didactische- en pedagogische principes, trainershouding, coaching en spelersontwikkeling. Daarnaast zijn we ingegaan op de vraag waarom we bij AthenA training geven op de manier zoals we dat doen. We omarmen de visie die ten grondslag ligt aan het ASM. ASM wil zeggen: breed motorisch bewegen, impliciet leren en variatie omdat je daardoor beter leert. We stimuleren de groei-mindset en we houden rekening met leeftijdskenmerken en fysieke leeftijd. Plezier maken, spelend leren en ontdekken staan centraal met als resultaat een goede ontwikkeling van iedere speler. Door middel van een POP ( Persoonlijk Opleiding Plan) dat iedereen heeft ingevuld hebben de cursisten gericht kunnen werken aan hun leerdoelen. Eind februari vindt de diploma-uitreiking plaats en krijgen de cursisten tips en tops mee waarmee ze zich verder kunnen ontwikkelen.

Grote dank gaat uit naar opleiders Marco Bakker, Nena Both en Swaan Janssen die deze cursus mede tot een succes hebben gemaakt.

Renee van Aalderen

 


Agenda
1-9  Teammanagement Junioren informatie & vra
4-9  Polderdag Junioren en Jongste Jeugd
6-9  Scheidsrechtersexamen
7-9  Scheidsrechtersexamen
11-9  Bitjes happen AthenA
14-9  Jongste Jeugd; Spelbegeleiding doe je zo
hele agenda
Athena tweets
Privacy

Alle Sponsoren