2-_BOF9658.jpg 3-_BOF9678.jpg 6-_MGL1174.jpg 5-_MGL7312.jpg 7-_LEX7026.jpg 1-_BOF9640.jpg 4-_MGL7434.jpg 8-DSCF2234.jpg 9-_MGL7836.jpg
Wedstrijdschema's
Fluitschema'sBestuurslid Bart van Asten in Hockeykrant

Nieuwsafbeelding

AthenA: hockeyen op een heel bijzonder veld

Het had wat voeten in de aarde, maar het nieuwe waterveld van AthenA is eindelijk aangelegd. Een bijzonder waterveld, want buiten de olympische mat in Tokio zijn er weinig plekken op de wereld die zo’n veld hebben. "Het ziet er heel gaaf uit.”

"We zijn verlost van het project”, klinkt het opgelucht uit de mond van Bart van Asten, bestuurslid exploitatie, accommodatie & sponsoring van AthenA. "Het was een lang traject en we hebben er veel van geleerd. Het veld ligt er nu eindelijk en het ziet er heel gaaf uit.”

Na anderhalf jaar wachten, kunnen de leden van AthenA eindelijk hockeyen op het nieuwe waterveld. Het is een bijzonder veld, dat bestaat uit meerdere lagen, waarbij kratten onder de mat liggen waar water uit verdampt, waardoor het veld vochtig blijft. In september lag het veld er al, maar de kratten bewogen. Een vervelend euvel, want het veld werd daardoor onbespeelbaar.

"We merkten al snel dat het niet lekker liep”, zegt Van Asten. "Dus toen moesten we het opnieuw doen. Alle kratten werden eruit gehaald en er werd beton onder gestort, zodat ze op hun plaats werden gehouden. Omdat het veld uit meerdere lagen bestaat, kwamen er verschillende aannemers aan te pas. Dat vereist veel afstemming, maar ik moet zeggen dat alle partijen, waaronder de gemeente Amsterdam, het goed hebben opgepakt.”

Van Asten is trots op het nieuwe waterveld. "We noemen het veld het ‘Tokio-veld’, omdat ze er straks bij de Olympische Spelen ook op hockeyen. Het is heel vernieuwend. Zo’n veld ligt maar op een paar plekken op de wereld. Dat bewijst maar weer dat we een goede relatie hebben met de gemeente en dat zij zich actief inzetten voor sport in Amsterdam. De gemeente is er ook erg blij mee. Het is een duurzaam veld. Het blijft uiteraard een kunstveld, maar het werkt eigenlijk als een echt grasveld. Het veld ademt, er is sprake van een natuurlijke rondgang van water.”

Binnenkort moet ook veld 2 bij AthenA gebruikmaken van het systeem. "Naar verwachting wordt er ook gebruik maakt van het krattensysteem via een drain tussen beide velden. Ik ben blij als alles straks is afgerond.” Al heeft Van Asten de wens er nog een veld bij te krijgen. De club is in zeventien jaar tijd van nul naar 2200 leden gegroeid en op speeldagen zijn alle velden van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat volgepland. "Een extra veld zou ons net iets meer ruimte in de planning geven”, aldus Van Asten.

Niet alleen de velden bij AthenA zijn vernieuwd. Het clubhuis, dat pas een paar jaar oud is, maar door de enorme toename in het aantal leden (in een tijdsbestek van zes jaar is de club van 1400 naar 2200 hockeyers gegroeid) barstte het alweer uit z’n voegen. De opslagruimte is daardoor bij het clubhuis gevoegd. "Het moet nog even mooi aangekleed worden”, zegt Van Asten, "maar het is heel fijn dat we extra ruimte hebben. We hebben het clubhuis met een derde kunnen vergroten. Het biedt meer ruimte voor de hockeyers na de wedstrijd of voor leuke feesten.

Iedereen die wel eens bij AthenA heeft gehockeyd, weet dat er naast de velden een enorme glazen kas stond. "Dat is nu de plek waar we het opslaghok van hebben gemaakt”, legt Van Asten uit. "Met een knipoog hebben we het ‘de kAst’ genoemd.” Op het dak van de nieuwe opslagruimte, die ruimte biedt aan 130 keeperstassen, trainingsmaterialen en opslag voor de materiaalcommissie, is bovendien een terras gebouwd waar plaats is voor zo’n honderdvijftig mensen. Die kunnen vanaf die plek prachtig over de velden kijken.”

Nu alle bouwperikelen langzaam ten einde komen, kan de club zich weer richten op de sport. "Waar we nu mee bezig zijn is het bedenken van leuke initiatieven. Er wordt ieder jaar maar dertig weken gehockeyd. Dat betekent dat er 22 weken bijna niks gebeurd. Dat is eigenlijk belachelijk als je ziet welke faciliteiten we hebben. We zijn nu aan het kijken hoe we ook die andere weken verschillende dingen kunnen aanbieden op de club, zowel ’s avonds als overdag.” "Hiertoe werken we samen met verschillende sociale en commerciële partijen, alles gericht op nog duurzamer gebruik van onze accommodatie”.

 


Agenda
3-10  AthenA Dames 1
11-10  Scheidsrechtersexamen Junioren A & B
12-10  Scheidsrechtersexamen Junioren A & B
14-10  Scheidsrechtersexamen Junioren A & B
17-10  AthenA Dames 1
17-10  AthenA Heren 1
31-10  AthenA Dames 1
hele agenda
Athena tweets
Privacy

Alle Sponsoren