6-_MGL1174.jpg 5-_MGL7312.jpg 9-_MGL7836.jpg 8-DSCF2234.jpg 1-_BOF9640.jpg 7-_LEX7026.jpg 4-_MGL7434.jpg 2-_BOF9658.jpg 3-_BOF9678.jpg
Wedstrijdschema's
Fluitschema'sRegels mbt covid-19

Nieuwsafbeelding

Trainingen gaan weer van start

Vanaf 23 augustus 2021 gaan de trainingen weer van start.

Tijdens de sportactiviteit hoeft er geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. Buiten de sportactiviteit (tijdens de rust/ in de dugout/na de wedstrijd en in de kleedkamer) moeten leden/spelers vanaf 12 jaar wel 1,5 meter afstand houden van elkaar, tenzij personen uit hetzelfde huishouden komen.

Publiek op AthenA

Vanaf 26 juni 2021 mag er weer publiek aanwezig zijn bij wedstrijden en trainingen. In principe geldt placering (vaste zitplaats) maar aangezien dit op hc AthenA niet mogelijk is, is staan op een afgebakende plek (in acht nemen van de 1,5 meter) toegestaan. Wanneer afstand houden niet mogelijk is dan geldt de verplichting van een mondkapje.
Voor publiek geldt de verplichting van registratie en gezondheidscheck. We willen alle bezoekers vragen de QR code te scannen en je in te schrijven bij je bezoek op het terrein van hc AthenA.

Corona watch/gastdames en -heren.

Tijdens het weekend zullen er mogelijk gastdames of -heren rondlopen op de club met hesjes of een blauw vest aan. Zij zullen het publiek erop wijzen zich in te schrijven via de QR-code. Het is heel fijn dat onze leden dit vrijwillig doen. Je kunt meehelpen door je in te schrijven en ze met een glimlach te begroeten ;-)

Klachten? Blijf thuis en laat je testen!

Heb je klachten zoalsverkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Blijf dan thuis of ga direct naar huis. Je kan je laten testen op het coronavirus. Maak alleen een afspraak voor een test als je klachten hebt die passen bij het coronavirus. Zonder klachten heeft de coronatest geen zin. Bel voor een afspraak met 0800-1202 (landelijk nummer testafspraak Corona). Blijf verder thuis, zie richtlijnen RIVM, en ga alleen naar buiten voor de test. Heb je andere vragen over het coronavirus? Bel dan naar 0800-1351 (Corona informatienummer).

Eten en drinken op de club

In de KantinA aan de achterzijde van het clubhuis (bij de glijbaan) kun je je bestellingen doen.

Reizen/uitwedstrijden

Vanuit hc AthenA geven wij het dringende advies een mondkapje te dragen als je met mensen uit een ander huishouden in de auto zit.
Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.

Afstand houden voor coaches/spelbegeleiders/trainers

De jeugd tot 18 jaar hoeft geen afstand te houden tot elkaar, maar wel tot personen die 18 jaar of ouder zijn. Volwassen trainers en coaches moeten altijd 1,5 meter afstand houden tot elkaar en tot kinderen.

Daarbij heeft het RIVM in haar advies expliciet rekening gehouden met het feit dat afstand houden voor sommige kinderen in de praktijk lastig zal zijn. Een kind met een gat in de knie heeft een pleister en een knuffel nodig; dat mag en is ook verantwoord.

Kleedkamers, douches, toiletten en blessures

 

  • Kleedkamers en douches mogen weer gebruikt worden mits 1,5 meter afstand houden mogelijk is. Dat zal in de praktijk betekenen dat een team in wisselende shifts gebruik kan maken van een kleedkamer.
  • De toiletten boven (bij de trap aan de glijbaankant) zijn open en te gebruiken.
  • De verbanddoos en blessure-ijs vind je in de gang naast de toiletten boven.

 


Speel je uit op AthenA?

Voor gastteams en bondscheidsrechters

  • Zorg dat je in volledige hockeyoutfit aankomt op de club
  • Ga direct naar het veld waar je speelt, plattegrond vind je bij de ingang
  • Neem je eigen bidon mee
  • Zorg dat je vlak voor vertrek nog naar het toilet gaan
  • Zorg dat je vlak voor vertrek nog je handen wast.

 

Informatie voor trainers/coaches

Afstand

Houd afstand van de spelers, ouders en elkaar als je niet tot hetzelfde huishouden behoort.

Lockerruimte/trainingsmaterialen

 

  • Zorg dat je 1,5 meter afstand houdt van elkaar.
  • Er zijn maximaal 2 mensen tegelijkertijd toegestaan in de ruimte.

 


Gezondheidscheck

Voorafgaand aan de training/wedstrijd doe je een gezondheidscheck (vraag of er iemand klachten heeft en of hij/zij dat bij jou moet meldden). Deze gegevens hoeven nergens opgeslagen te worden.

Klachten?

Heeft iemand klachten? Bij verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn), of bekende hooikoortsklachten, dan mag hij of zij niet naar een sporttraining/-wedstrijd. Dit geldt ook voor lichteverkoudheidsklachten.
De speler, begeleider, scheidsrechter of vrijwilliger moet ook thuisblijven als het bij iemand woont die koorts heeft of benauwd is.

Kleedkamers en douches

Zoals hierboven al beschreven mogen de kleedkamers en douches gebruikt worden mits 1,5 meter afstand houden mogelijk is. Op hc AthenA is het in dit geval niet mogelijk om voor een bespreking of tijdens de rust(bespreking) gebruik te maken van de kleedkamer(s).

Is er iemand in je team positief getest op covid-19?

In het geval van een positieve test in je team is het verstandig om zo snel mogelijk, via de betrokkene, te schakelen met de GGD. Zij doen een bron- en contactonderzoek en zullen aangeven welke regels gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek zoals de teamgenoten van de speler.

Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon. De GGD ziet teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan trainingen en wedstrijden. Wel moeten zij hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden. En thuisblijven zodra 1 van de door de overheid genoemde klachten optreedt.

Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid!

Als je dus weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft.

Spelbegeleider of scheidsrechter geweest tijdens een wedstrijd waarbij achteraf een speler was die positief is getest?

De GGD zal op basis van bron en contactonderzoek de positief geteste speler aangeven welke regels gaan gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek zoals de teamgenoten van de speler. Over het algemeen verblijven spelbegeleiders of scheidsrechters tijdens een wedstrijd veel minder dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een speler en zal de GGD de spelbegeleider of scheidsrechters zien als "overige niet nauwe contacten”. Je hoeft als spelbegeleider/scheidsrechter dus niet in quarantaine en als je als spelbegeleider/scheidsrechter tijdens de wedstrijd waar kan de afstand bewaakt, dan loop je ook weinig risico. Bewaak wel altijd je gezondheidssituatie goed en blijf thuis zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first en neem je verantwoordelijkheid!

Voor andere vragen mail dan graag naar [email protected]


Agenda
3-10  AthenA Dames 1
11-10  Scheidsrechtersexamen Junioren A & B
12-10  Scheidsrechtersexamen Junioren A & B
14-10  Scheidsrechtersexamen Junioren A & B
17-10  AthenA Dames 1
17-10  AthenA Heren 1
31-10  AthenA Dames 1
hele agenda
Athena tweets
Privacy

Alle Sponsoren