7-_LEX7026.jpg 4-_MGL7434.jpg 5-_MGL7312.jpg 1-_BOF9640.jpg 2-_BOF9658.jpg
Wedstrijdschema's
Fluitschema'sATHENA-DIENST op zondag - Voor alle senioren

Nieuwsafbeelding
ATHENA DIENST OP ZONDAG (voormalige bardienst) 

Over de ‘AthenA-dienst’ op zondag

Ieder seniorenteam draait ieder seizoen in principe twee Athena-diensten van 3-4 uur met minimaal 5 personen. Het schema wordt per half seizoen vooruit gepland op basis van het speelschema zodat alle teams hier alvast rekening mee kunnen houden. Zodra de speeltijden bekend zijn, plant de KantinA commissie de diensten in en communiceert deze naar de betrokken teams. Voor vragen kun je ook bij hen terecht ([email protected]). Athena-diensten zijn net als fluitbeurten een teamverplichting en kunnen dus niet worden afgezegd.

Bardienst? AthenA-dienst? Huh?

Tijdens de dienst op zondag zorgt het seniorenteam niet alleen voor de bar maar ook voor de velden en het AthenA plein. Dit heeft ons doen besluiten om de naam van deze dienst aan te passen naar AthenA-dienst, zodat deze beter aansluit bij de taken en verantwoordelijkheden van het team dat staat ingepland.

 1. Barbezetting

  Koffiezetten,broodjesmakenen/ofbiertappen
  Schoonhoudenvandebar,keukenenmagazijn
  Gastheer-ofvrouwvoordegasten(teams)
  Bouwenvansfeer:muziek,lichtenservicemeteenglimlach:-)

 2. Zorg voor de velden

  Zie"zorgvoordevelden”hieronder

 3. Schoonhouden van het AthenA-plein

  Ophalenflesjes&plasticglazen,aanvegenAthenA-pleinenlegenprullenbakken

Zorg voor de velden

Op zondag zorgt het Athena-dienst team voor onze velden, onze grounds(wo)man voor een aantal uur. Jullie zijn bepalend voor wedstrijden die die dag op AthenA worden gespeeld. Erg belangrijk dus, want zonder velden geen hockey!

Wat houdt dit in?

 1. Keuren of de velden bespeelbaar zijn (en blijven) – ochtend en middagshift

 2. Verwijderen van bladeren op alle velden ochtendshift

 3. Uitzetten van hoekvlaggen op alle velden ochtendshift

 4. Sproeien van velden – alle shifts

 5. Legen van de prullenbakken op de velden – ochtendshift en laatste shift

 6. Schoonhouden van dug-outs – laatste shift

 7. Ophalen van hoekvlaggen – laatste shift

Keuren of velden bespeelbaar zijn

Heb je de ochtendshift, dan controleer je bij vorst/sneeuw/regen als eerste of de velden bespeelbaar zijn. Is dit niet het geval (of twijfel je), neem dan contact op met de wedstrijdsecretaris zondag! Mocht er gedurende de dag veel regen (gaan) vallen, waardoor velden (mogelijk) onbespeelbaar worden, neem dan ook contact op met de wedstrijdsecretaris zondag.

Verwijderen van bladeren op alle velden

Liggen er bladeren op de velden, zorg dat deze dan worden verwijderd. Op vrijdagen in de herfst worden de hockeyvelden door de gemeente vrij van blad gemaakt. Voor het verwijderen van nieuwe bladeren op zondagochtenden gebruik je de bladblazers van het sportpark. Deze zijn te leen bij het gebouw direct rechts voorbij de Jaap Eden baan als je vanuit de stad komt (bij de slagboom). Die moet je daar dus ophalen! Nadat je klaar bent moet je ze ook meteen weer terugbrengen.

Er zijn daar mensen vanaf 7 uur, wel even aanbellen! Het kan zijn dat ze even weg zijn om voetbalvelden te keuren maar om half acht zijn ze er sowieso. De bladblazers hebben meerdere standen qua volume maar bij hoge volumes zijn de batterijen wel na een half uur op. En als het regent is het lastiger bladblazen. Als je met twee mensen bent, neem er dan twee mee.

Sproeien van velden

AthenA heeft vijf watervelden die gesproeid kunnen worden: Veld 1, 2, 3, 5 (keepers) en 6 (stadion). Veld 4 en 7 (inspeelveldje) zijn zandvelden. Voor alle watervelden geldt dat er per dag maximaal één keer per wedstrijd gesproeid mag worden. Voor het sproeien haal je de sproeiblok op en stop je de sleutel in het sleutelcontact bij het desbetreffende veld, leg het sproeiblok na het sproeien gelijk terug, hiermee voorkom je dat teams op andere velden onnodig op zoek zijn naar het blok.

Wanneer wordt er niet gesproeid?

- Bij regen, vochtig weer of dauw is sproeien niet noodzakelijk.
- Het is niet toegestaan te sproeien als de temperatuur lager is dan +3 graden want dan ontstaat er een ijsbaan op het veld (want de grond is altijd kouder dan de lucht),
- In de winter worden de velden afgesloten van het water om bevriezingen van de leidingen te 
voorkomen (1 dec - 1 maart).

Controle tijdens uitzetten en ophalen van hoekvlaggen

Controleer tijdens het uitzetten en ophalen van de hoekvlaggen ook even de prullenbakken en dug-outs langs de velden. Zorg dat de prullenbakken niet overvol zitten (even legen in containers achter het clubhuis) en dat de dug-outs opgeruimd zijn: afval in de prullenbakken en gevonden voorwerpen naar de KantinA. Samen houden we Athena schoon!

Geniet van je AthenA-dienst, voordat je het weet is ie weer voorbij!

Groet van de Kantina- en Accommodatie commissies


Vertrouwenspersonen Athena
Agenda
7-6  ROC Sport & Bewegen
10-6  Laatste speeldag jeugd
10-6  Overleg Jongste Jeugd Dag
11-6  AthenA Dag Seizoen 22/23
13-6  ROC Sport & Bewegen
13-6  Bestuursvergadering
13-6  Nieuwe benjamins 2023-2024 informatieavo
hele agenda
Athena tweets
Privacy

Alle Sponsoren