7-_LEX7026.jpg 4-_MGL7434.jpg 5-_MGL7312.jpg 1-_BOF9640.jpg 2-_BOF9658.jpg
Wedstrijdschema's
Fluitschema'sOntmoet de nieuwe voorzitter!

Nieuwsafbeelding

Beste Atheners,

 

Gisteravond heeft Katja Hoorn haar rol als voorzitter van het bestuur van Hockeyclub AthenA overgedragen en ben ik door de Algemene Ledenvergadering tot nieuwe voorzItter benoemd. Met veel plezier wil ik me de komende jaren inzetten als vijfde voorzitter van onze mooie hockeyclub. Veel dank spreek ik uit naar mijn vier voorgangers Tanja, Duco, Luc en Katja die met een geweldig team van bestuurs- en commissieleden en vele enthousiaste leden afgelopen achttien jaar de mooiste hockeyclub van Amsterdam hebben gebouwd.

 

Valt er dan nog iets te bereiken? Zeker weten. Binnen het bestuur hebben we de afgelopen jaren gewerkt aan de wijze waarop we georganiseerd zijn, met als doel om onze hockey- en verenigingsorganisatie beter te laten aansluiten bij de omvang van onze vereniging. Zo hebben we met de lancering van het Hockeybureau een belangrijke stap gezet in de professionalisering van de club. Hiermee hebben we de coördinatie van ruim 12.500 hockeymomenten (trainingen en wedstrijden), de aansturing van alle organisatorische processen en afstemmingsmomenten tussen commissies vakkundig en structureel belegd. Daarnaast zijn de taken- en verantwoordelijkheden van de commissies nu eenduidig belegd. 

 

Nu de hockeyorganisatie staat, kunnen we de komende jaren verder doorpakken op hockeytechniek, daar waar het allemaal om draait: het spel op het veld. De eerste stappen op dit gebied worden al gezet. Samen met alle betrokkenen in het hockeydomein werken we komende (winter)maanden aan de hernieuwing van onze hockeyambitie- en visie. Zodat we voor alle categorieën weer een duidelijk beeld hebben wat we komende jaren willen bereiken, hoe we dat gaan doen en wat daar dan voor nodig is. We doen dit voor alle 125 teams in de 12 categorieën die onze club rijk is. Dit omdat we het belangrijk vinden dat iedereen met veel plezier op zijn of haar niveau speelt bij AthenA. Het hockeyplan zullen we tijdens enkele interactieve bijeenkomsten met alle leden bespreken, zodat het een plan wordt van ons allemaal. 

 

De hockeyambitie- en visie geeft het Technisch Hart, onze hockeyprofessionals, de kaders voor de uitvoering van het hockey technisch beleid: het opleiden en begeleiden van coaches en trainers, het ontwikkelen van trainingsstof en het volgen van spelers. De elftallencommissies spelen een voorname rol in de jaarlijkse evaluatie, zij behartigen immers de belangen van de teams en hun spelers.

 

Ik zet me graag in, met mijn collega bestuurs- en commissieleden, om dit de komende jaren te realiseren. Zodat plezier en prestatie op het veld voor iedereen bij AthenA vanzelfsprekend is. Laten we dit combineren met een mooie tijd langs het veld: een vertrouwde, gezonde en gezellige plek voor alle Atheners, onze bezoekers en de buurt. Met vele cappuccino's van onze barista’s op zaterdagochtend, volle tribunes en gezellige TD’s op zondag en legendarische AthenA evenementen. Laten we samen blijven bouwen aan een club waar we trots op kunnen zijn! 

 

Nog even kort over mijzelf. Ik heb mijn hele jeugd en vele jaren als senior gehockeyd bij TMHC Forward (inmiddels gefuseerd met HC Tilburg), waar ik altijd actief ben geweest in verschillende commissies. Momenteel ben ik keeper bij AthenA Heren 45-3 en samen met mijn vrouw Pieternel heb ik drie kids: Marie, Toon en Kees die met veel plezier in de jeugd van AthenA hockeyen. Met z’n vijven wonen we tussen de vele Atheners in de Watergraafsmeer op steenworp afstand van de club. 

 

Graag tot snel, op of langs de velden!

 

Bart van Asten

[email protected]


Vertrouwenspersonen Athena
Agenda
8-2  Winter Hockey
8-2  KNHB District Noord-Holland
11-2  Clinic Atheense School O8/9
13-2  Hervatting Veld trainingen O12-18 eerste
13-2  Winter Hockey
15-2  Winter Hockey
15-2  Balkentoernooi O12/14/16/18
hele agenda
Athena tweets
Privacy

Alle Sponsoren